Planerne fremad

Jeg synes at rigtig mange ting i CCD har ændret sig på bare de sidste par år. Priserne rasler ned og det er tydeligt at folk har svært ved at finde gode hjem til hvalpe i Danmark, Sverige, Rusland osv. Der er heldigvis også flere som er åbne omkring sygdom i deres hunde og det er nemmere at dele godt som dårligt nyt ved hjælp af internettet! Flere sygdomme kan ikke testes for og der er det jo absolut positivt at man så kan tjekke sine linier for feks epilepsi og Calves Legg Perthes ved hjælp af åbne resultater. Mange tester stadig ikke for de ting som man kan som KCS, PLL, PRA, mislyde på hjertet osv.og mangler  holder kendte, negative resultater for sig selv. Så er der også allergier, hudproblemer, sind og andre “mindre” skavanker.

Jeg har derfor aflyst mine 2 planlagte kuld, der kommer nok ikke kuld her før 2016 og så har jeg også ændret i min opdrætsetik, den er nu strammet yderligere op. Jeg vil bruge tiden på at hygge med hundene, udstille, , lure coursing og jouring, uddanne mig selv yderligere på det brede spektre af “hunde/opdræt/adfærd” og have øget fokus på problemerne i Chinese Crested Dog som epilepsi, Calves Legg Perthes, diverse øjensygdomme osv.  Jeg har også meldt mig til kurser så jeg kan tage opdrætteruddannelsen, få kennelmærke hos DKK og med tiden også hundeholderuddannelsen.

Jeg overvejer at begynde at opdrætte Perro Sin Pelo Del Peru (medio/grande) istedet men det vil tiden vise. Jeg har ihvertfald brug for en pause fra kuld for at blive meget klogere, der skal MEGET mere til at opdrætte CCD end et kærligt hjem og 2 hunde så tænk jer om før I køber, hvor I køber osv.