Om mig

I januar 2023 blev min gamle kennelside lagt ind her også og alle mine projekter/hobbyer/lidenskaber med dyrene, er nu samlet her under mit navn. Men kennelsiden har ikke været aktiv i mange år og er derfor ikke blevet opdateret. Jeg blev kronisk syg, røg i kørestol og livet løb af med mig i 2015 og jeg lukkede alt ned. Derfor stoppede jeg med opdræt og udstilling og selvom livet med hundene fortsatte, blev der ikke opdateret. Flere af hundene lever ikke længere og der er bare sket rigtig meget, som siden har behov for at reflektere. Jeg er også startet med en ny type hund, nemlig brugshunde og har 2 nye hunderacer, Malinois og Hollandsk Hyrdehund. Jeg har ingen planer om at fortsætte med Chinese Crested Dog eller Perro sin pelo del Peru – jeg har kun 2 tæver tilbage, en af hver race og så mine 2 hyrder – den belgiske og den hollandske. En lille flok på  4 tæver, hvor den ældste er 9 år nu.

CCD var min første race og jeg elsker dem, men de har rent ud sagt for dårligt helbred – selvom jeg dna-testede, dyrlægetjekkede, øjenlyste mm., så dukkede der bare alt for meget forskelligt op når kuldene blev 2-3 år, som jeg på ingen måde kunne forudse. Efter snakke med flere dyrlæger, gav de mig ret i at den race så de ofte i klinikkerne og jeg vil ikke avle syge hunde og hjertesorg.

PSPP valgte jeg så og tilføjede flokken, de har bedre helbred men som spidshund og urhunderace, har de  ofte så svært et sind, at mange almindelige hundefolk, ikke kan dække deres behov og de er for svær en race..  Men jeg elskede dem, jeg var racerepræsentant i DKK i nogle år og gjorde virkelig meget for at fremme racen i DK, men jeg brød mig ikke om at skulle finde hjem til dem, så jeg stoppede med avlen her også og hundene fik alle status som kæledyr herhjemme og alle foderværter mm., fik deres hund foræret.

Sidste race som jeg havde men aldrig avlede, var Irsk Ulvehund. En fantastisk smuk og lækker hunderace som jeg sagtens kunne forestille mig få igen en dag.

Lidt efter lidt, faldt hundene naturligt fra og da der var to tæver tilbage, var her så tomt at det kunne jeg slet ikke og jeg besluttede at gøre en gammel drøm til virkelighed. Så da jeg skulle vælge ny race, valgte jeg en utroligt sund og stabil race – både fysisk og psykisk, som virkelig kan noget helt andet og jeg kan nørde og træne med på en anden måde end de andre. Jeg købte min første Malinois fra arbejdende linier og det har jeg ikke fortrudt et eneste sekund. Jeg er VILD med min belgier men jeg er også nysgerrig og så var hollænderen simpelthen så smuk en hund, så jeg besluttede at det skulle være sådan en pige som blev nr. 4 i huset. Så nu er der de 4 racer her og det fungerer super, selvom de er meget forskellige, så går det fint at leve sammen.

Jeg elsker mine 4 hunde og er så stolt og glad for alt hvad min kennel har opnået samt lært mig og selvfølgelig mine hvalpefamilier med deres smukke hunde, udstillingsresultater mm. Jeg har eksporteret hvalpe til Finland, Sverige, Italien, Kreta mm. og selv importeret hunde fra Slovakiet, Finland, Rusland, Sverige, Tjekkiet, Holland, Østrig osv. Lige så seriøs som jeg var i mit valg af hunde til kennelen, var jeg omkring udstilling og mine egne hunde og mit avl har fået gentagende BIR, BIS, blevet KBHJV, KBHV osv. Intet af dette gør jeg i længere og livet har stået på hygge, uddannelse i alt omkring hunde (genetik, adfærd, reproduktion, anatomi, træning, afspænding osv.), genopbygning af mig selv efter kronisk sygdom kørestol og derefter skilsmisse mm. og nu er der fokus på hundetræning, adfærd og afspænding mm. istedet og så må fremtiden vise om avl og udstilling startes igen. Men kennelsiden er nu reduceret til en brøkdel af hvad den var, for de år i mellem at jeg var meget aktiv og til nu (2015-2023), var utroligt hårde og jeg vil gerne starte på en frisk. Desuden har det været utroligt hårdt at skulle sige farvel til alle hundene, som i mellemtiden rejste over regnbuebroen og ja, det er på tide med en frisk start og så mindes alle de gode stunder…

Kh. Mea.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *